Nieuws Limburg Ford mocht dwangsom eisen van stakers

Ford mocht dwangsom eisen van stakers

Ford mocht dwangsom eisen van stakers

De rechtbank in Tongeren heeft Ford gelijk gegeven in de rechtszaak over de dwangsom die werd opgelegd aan mensen die begin januari verhinderden dat werknemers van de toeleveranciers aan de slag konden gaan. Gaby Jaenen, de secrectaris van het ABVV die een boete van 1000 euro had gekregen, had derdenverzet aangespannen tegen de vordering van Ford. Volgens haar had Ford niet de bevoegdheid om dwangsommen te eisen aan de poorten van andere bedrijven en werd het recht op staken met de voeten getreden.

Gaby JaenenDe rechter volgde echter de argumentatie van de advocaat van Ford en oordeelde dat het eenzijdig verzoekschrift van de autobouwer wel degelijk gerechtvaardigd was. Gaby Jaenen en het ABVV gaan nu allicht in beroep tegen het vonnis. Daarvoor moeten ze naar de rechtbank in Antwerpen trekken. “De ervaring leert dat een procedure voor dezelfde rechtbank als waar de eerste uitspraak is gebeurd, zelden tot succes leidt,” aldus Jaenen. “In Antwerpen kan men de zaak opnieuw met de volledige argumentatie in overweging nemen.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.