Nieuws Limburg Ford spendeert 1,2 miljard dollar aan sluiting Genk & Co

Ford spendeert 1,2 miljard dollar aan sluiting Genk & Co

Ford spendeert 1,2 miljard dollar aan sluiting Genk & Co

Autobouwer Ford raamt de kosten voor de sluiting van de fabrieken in Genk, Southampton en Dagenham op 1,2 miljard dollar (zo’n 900 miljoen euro). Dat meldt het bedrijf vanuit de VS in een persbericht naar aanleiding van de kwartaalcijfers. Ford Motor Company stelt dat er in het tweede kwartaal van dit jaar 419 miljoen dollar (317 miljoen euro) werd vrijgemaakt om het sociaal plan te betalen van de werknemers in Ford Genk en de twee vestigingen in Groot-Brittannië. Voor het hele jaar 2013 zou dit kostenplaatje oplopen tot 800 miljoen dollar (605 miljoen euro), om tegen einde 2014 uit te komen op 1,2 miljard dollar (900 miljoen euro).

Ford Southampton sluitVier maanden geleden had Ford de kosten nog geraamd op 750 miljoen dollar. Een schatting van 1,1 miljard dollar, die een beursanalist bij de aankondiging van de sluiting in oktober 2012 had gedaan, werd in maart jongstleden nog door Ford als onvolledig en onjuist beschouwd, aangezien toen het sociaal plan voor alle medewerkers nog niet rond was.

In het nieuwe document zegt Ford dat de 1,2 miljard dollar is bestemd om te delokaliseren, en zo efficiënter te kunnen produceren. De Britse vestigingen gaan deze week nog dicht. Ford Genk sluit, zoals bekend, eind 2014.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.