Nieuws Limburg Ford-top: "Helemaal geen contractbreuk gepleegd"

Ford-top: "Helemaal geen contractbreuk gepleegd"

Ford-top: "Helemaal geen contractbreuk gepleegd"

Stephen Odell, topman van Ford in Europa, heeft aan de ministers in Brussels gezegd dat Ford helemaal geen contractbreuk heeft gepleegd. Hij reageert daarmee op de uitspraak van Vlaams minister-president Kris Peeters, die hem dat verwijt voor de voeten had geworpen.

Stephen Odell.

“In elk contract staat een voorwaarde die refereert naar belangrijke economische veranderingen,” aldus Odell. “We zitten vandaag in de slechtste markt van de voorbije twintig jaar. Vandaar dat de omstandigheden toelaten om deze voorwaarde in te roepen.”

En hij gaat verder: “De situatie in 2010, toen het contract werd getekend, was ook helemaal anders. Toen was er een financieel probleem, nu is er een probleem met de vraag.”

De politici in het Vlaams Parlement denken er duidelijk anders over: “De werknemers, die bereid waren om in te leveren in ruil voor ‘werkzekerheid’, zijn op een “schandalige” en “onbeschofte” manier behandeld, zo zeiden onder meer Marino Keulen (Open Vld), Lode Vereeck (LDD) en Ludo Sannen (sp.a).

Klik hier voor het interview met TV Limburg, waarin de ‘moeilijke’ vragen aan Odell niet worden vermeden.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.