Nieuws Limburg Ford-werknemers opgeleid voor job bij… Ford!

Ford-werknemers opgeleid voor job bij… Ford!

Ford-werknemers opgeleid voor job bij… Ford!

Bij Syntra Limburg in Hasselt is deze week gestart met een bijzondere maatopleiding. Meer dan 30 Ford-medewerkers uit Genk volgen er een speciale bijscholing in de autotechniek. Deze opleiding komt er in het kader van een relocatie van Ford Genk naar Ford Lommel. De medewerkers zullen na de sluiting van de Genkse fabriek immers tewerkgesteld worden op het internationale testcircuit van Ford. Zo krijgen ze dus werkzekerheid, ondanks de drastische negatieve beslissing van de autobouwer in Genk.

dirk vanstipelen“We zijn trots dat we via onze poot voor bedrijfsopleidingen bij Syntra, ons steentje kunnen bijdragen aan het behouden van een beetje werkzekerheid in Limburg,” zegt Dirk Vanstipelen, directeur-afgevaardigd bestuurder van Syntra Limburg. “Dankzij een gerichte en praktisch toepasbare opleiding zullen de Ford-ingenieurs en technici onmiddellijk ingezet kunnen worden. Zij blijven op die manier in dienst van het bedrijf en kunnen dus verder bouwen aan hun carrière.” Er werden 8 docenten met veel praktijkervaring aangesteld om de cursisten panklare voorbeelden en cases te kunnen voorschotelen.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.