Ford-werknemers zijn welkom bij NedCar

De Nederlandse VDL Groep heeft vanaf 2015 waarschijnlijk 500 tot 800 mensen extra nodig voor de productie van de Mini in Born. Daarbij wordt ook gekeken naar werknemers van de Ford-fabriek in Genk. Dat schrijft het Limburgs Dagblad vrijdag op zijn website. “Werknemers van Ford Genk zijn meer dan welkom”, bevestigt een woordvoerder van VDL Groep.

De VDL Groep nam de fabriek en zijn werknemers ruim een jaar geleden over van het Japanse Mitsubishi. Vanaf juli 2014 zullen er in Born Mini’s geproduceerd worden. De ruim 1.500 werknemers, waarbij ook heel wat Belgen, bleven al die tijd in dienst en worden momenteel via een soort van ‘banenpool’ uitgeleend aan andere bedrijven.

Volgens topman Wim van der Leegte zullen die 1.500 mensen bij de start van de productie volstaan, “maar volgens de huidige verwachtingen hebben we in 2015 al 500 tot 800 mensen tekort”, zo zegt hij in het Limburgs Dagblad. Van der Leegte deed zijn uitspraak naar aanleiding van de voorstelling van de jaarresultaten. De omzet van VDL Groep steeg vorig jaar met 2 procent, mede door een voorschot van 70 miljoen euro van BMW.
mini cooper
Ford Genk

Wim van der Leegte gaat er van uit dat de nieuwe vacatures gemakkelijk zullen worden ingevuld. VDL Groep zegt in eerste instantie “We zullen eerst in de omgeving zoeken, maar in 2014 gaat de Ford-fabriek in Genk dicht. Dat sluit natuurlijk erg op elkaar aan”, zegt Van der Leegte in het Limburgs Dagblad. “De VDL Groep is nu al redelijk op België georiënteerd. Werknemers van Ford Genk zijn du zeker welkom in Born”, aldus nog een woordvoerder van de Eindhovense groep.

De nieuwe werknemers zullen gedeeltelijk in de productie worden ingezet en gedeeltelijk in een nieuwe afdeling die zich zal bezighouden met de verbetering van de productieprocessen. Wim van der Leegte gaat er hoe dan ook van uit dat er vanaf volgend jaar meer auto’s zullen worden geproduceerd dan ten tijde van Mitsubishi. Dat waren er toen zo’n 55.000 per jaar.