Nieuws Limburg Ford wil 3 werkdagen ruilen voor vrijgave auto's

Ford wil 3 werkdagen ruilen voor vrijgave auto's

Ford wil 3 werkdagen ruilen voor vrijgave auto's

In plaats van volgende week 5 dagen te produceren, zullen de werknemers van Ford Genk alleen maandag en dinsdag auto’s moeten maken. De rest van de week wordt economische werkloosheid ingeroepen. De directie wil alleen de officiële parkeerplaatsen op het terrein gebruiken en die staan dinsdagavond vol. Daarom wordt de rest van de week afgeblazen. “Een spelletje,” aldus de bonden, “want wij willen en kunnen wel 5 dagen werken, en garanderen zelfs de veilige stockage van de auto’s op het fabrieksterrein.”

Volgens de afspraken zou er volgende week 5 dagen worden gewerkt bij Ford Genk. Meteen de laatste dagen van dit jaar. De directie heeft nu echter beslist om die 5 werkdagen te reduceren naar 2 en eventueel in december nog 3 dagen in te halen. “De lokale directie heeft de opdracht hiervoor gekregen van de Europese bazen”, zegt Luc Prenen (ACV Metea). “Er worden 1000 auto’s per dag gemaakt en op de officiële parking is er nog plaats voor 2000 voertuigen. Men wil gewoon de druk op de bonden opdrijven naar aanloop van de sociale onderhandelingen. Als wij de afgewerkte voertuigen aan de poort niet willen doorlaten, stopt de productie na dinsdag. Maar wij willen wel 5 dagen doorwerken. Er is plaats genoeg voor 5000 extra auto’s. Wij garanderen dat deze allemaal veilig gestockeerd zullen worden op de terreinen van Ford zelf. Maar daar heeft de Europese directie geen oren naar. Het is dus een spel dat wordt gespeeld zodat wij de voertuigen zouden vrijgeven in ruil voor 3 werkdagen. Maar daar gaan wij niet in mee,” besluit Prenen.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.