Nieuws Limburg Forse duik van Limburgse economie?

Forse duik van Limburgse economie?

Forse duik van Limburgse economie?

Het ziet er voor de Limburgse economie de komende maanden niet goed uit. Dat blijkt de conjunctuurbarometer van Voka-Limburg. Vooral de export en bouw delen in de klappen, zo luiden de voorspellingen. In juni was er nog sprake van enig optimisme, maar dat is inmiddels omgeslagen. De schrik voor een nieuwe economische crisis zit er dik in. Tegen het einde van het jaar wordt er voor de Limburgse economie dan ook een forse daling verwacht.


Een belangrijke reden zijn de turbulenties op de internationale financiële markten, waardoor de groei van de economie vertraagt. Zeker in Limburg, waar meer dan 75 procent van de productie geëxporteerd wordt, is dit goed voelbaar.

Bovendien stellen de aanslepende regeringsonderhandelingen niet alleen het geduld van de ondernemers op proef, maar zorgen ook voor een verslechtering van het ondernemingsklimaat. “Het stormt buiten dat de pannen van het dak vliegen en binnen zitten we al meer dan een jaar te discussiëren op de kleur van het nieuwe behang”, aldus gedelegeerd bestuurder Johann Leten van Voka-Limburg. “Ons land moet bestuurd worden”, luidt de kordate conclusie.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.