Nieuws Limburg Forse uitbreiding voor handelaar in hondenpoepzakjes

Forse uitbreiding voor handelaar in hondenpoepzakjes

Forse uitbreiding voor handelaar in hondenpoepzakjes

Chess International uit Herk-de-Stad zoekt maar liefst 12 gemotiveerde verkopers om een revolutionair product aan de man te brengen: ecologisch afbreekbare hondenpoepzakjes. Dat meldde HBVL Jobs vorig weekend.

De zakjes zijn een Nederlandse uitvinding, die momenteel te koop zijn in 29 landen, waaronder ook België. De grote doorbraak moet in ons land echter nog komen. “In plaats van plastic te gebruiken, brengen wij zakjes op de markt die biologisch afbreekbaar zijn,” vertelt CEO Henri Ignoul. “Ze zijn gemaakt van gerecycleerd materiaal en verdwijnen na 30 dagen door de klimatologische omstandigheden. Op die manier wordt alle hondenpoep keurig opgeruimd, en blijft het milieu gespaard van vervuilend plastic. Met onze zakjes lossen we bovendien het probleem op van de hondentoiletten die je in een aantal steden vindt. Die nemen veel ruimte in beslag en zijn een broeihaard van bacteriën en slechte geuren. Geen leuk werk voor de gemeente-arbeiders die de troep daarna moeten opruimen…”

hondenpoepzakjes CineyHondenclubs
Chess International verkoopt de zakjes aan gemeentebesturen, recreatieparken en andere instanties die openbare ruimten beheren. “Het is de bedoeling dat zij dispensers hangen op strategische plaatsen, die de baasjes van de honden dan kunnen gebruiken,” aldus Ignoul. “Tal van openbare besturen zijn al klant bij ons geworden, zoals de gemeenten Ciney en Bastogne, maar ook in Hasselt vind je ze. De werknemers die we zoeken moeten dus vooral overheidsinstanties bezoeken, maar ook bijvoorbeeld hondenclubs, kennels, enzovoort. De markt is enorm. Daarom hebben we minstens één persoon nodig voor elke provincie, en voor Brussel en Luxemburg.”

Ingesteldheid
De zoektocht loopt niet van een leien dakje. “De goede vertegenwoordigers lopen niet dik gezaaid,” vindt de CEO. “Er hebben zich hier al mensen aangeboden, maar zelden met de juiste ingesteldheid. De collega’s die wij zoeken moeten in de wagen springen en gebeten zijn om hun product ter plaatse aan de man te brengen. Wie er zin in heeft, gaat een leuke tijd tegemoet, want de vraag naar duurzame oplossingen voor het milieu is groter dan ooit.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.