Nieuws Limburg Forse uitbreiding voor Noord-Limburgs kantorencomplex

Forse uitbreiding voor Noord-Limburgs kantorencomplex

Forse uitbreiding voor Noord-Limburgs kantorencomplex

Noordlink, het co-workingkantoor in Lommel waar vandaag 13 bedrijven zijn gehuisvest, breidt uit met 1.500 vierkante meter. Dinsdag werd de eerste spadesteek gegeven voor de nieuwbouw, die in maart 2022 klaar moet zijn.

NoordLink is een bedrijvencentrum en coworkingspace dat 3 jaar geleden het leven zag onder impuls van advieskantoor Van Havermaet en ICT dienstverlener LNS. De gecombineerde aanbod van flexibele werkplekken, vaste verhuur en ontmoetingsruimte voor ondernemers bleek een schot in de roos. Want vandaag zit Noordlink helemaal vol. En dus is er uitbreiding nodig om gevolg te geven aan de nieuwe aanvragen.

In het nieuwe complex, ontworpen door Architects in Motion, gebouwd door Derdaele+ en ingericht door Deusjevoo, wordt opnieuw bewust gekozen voor het gebruik van duurzame materialen, zonnepanelen, hergebruik van regenwater en hoge isolatienormen. Daarnaast zet Noordlink in op futureproof voorzieningen zoals laadpalen en een hybride meetingroom, waar online en fysiek vergaderen tegelijke mogelijk is. Ook een fietsparking zal niet ontbreken.

Verwachting is dat in maart 2022 de eerste bewoners hun intrek zullen nemen in de nieuwbouw. De eerste contracten hiervoor zijn alvast getekend. Dinsdag werd symbolisch de eerste spadesteek gezet in aanwezigheid van burgemeester Bob Nijs, Ben Theuwis (Architects in motion), Thomas Monnens (Derdaele +), Elke Beckers (Noordlink), Kristof Meesters (Van Havermaet), Geert Paredis (Van Havermaet), Jan Geuens (Van Havermaet) en Bart Lambrecht (LNS).

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.