Fortio kiest Officenter als uitvalsbasis

Fortio-bedrijfsopleidingen, een private spin-off van Syntra-Limburg, gaat gebruik maken van de vergader- en opleidingsfaciliteiten die de cluster van bedrijvencentra Officenter in heel Vlaanderen, Brussel en Maastricht ter beschikking heeft. Op die manier werkt Fortio aan een nationaal uitbreidingsplan.

sv_livid_fortio_portretten_01_sv5_6730“Er zijn klanten die verkiezen om de opleidingen bij hen in het bedrijf te organiseren”, zegt Guido Houben, manager van Fortio-bedrijfsopleidingen “In de andere gevallen wijken we uit naar de infrastructuur van Syntra of vergaderfaciliteiten in de buurt. Dat is niet altijd even praktisch. Daarom kiezen we nu voor een samenwerking met Officenter.”

Dat is niet toevallig. “Voor ons is het een gemakkelijke en goedkope oplossing om de cursisten professioneel te kunnen ontvangen”, aldus Guido Houben. “We kunnen er beschikken over ruimtes die aangepast zijn aan de groep en hebben al het didactisch materiaal voorhanden. Er zijn ook steeds uitstekende cateringfaciliteiten. Doordat Officenter in bijna alle provincies aanwezig is, en ook rond Brussel en in Maastricht locaties ter beschikking stelt, kunnen wij de opleidingen in de buurt van het bedrijf organiseren. Zo verliezen de werknemers geen tijd met verplaatsingen. Ze kunnen trouwens bijna altijd recht voor de deur parkeren.”

En er is nog een reden. “Wijzelf, maar ook onze klanten, komen in het Officenter in contact met de community van bedrijven die daar gevestigd zijn. Dit leidt tot interessante contacten en kruisbestuiving. Stel dat er bijvoorbeeld nog enkele plaatsen beschikbaar zijn in open opleidingen, zoals over talen, computerprogramma’s, managementvaardigheden of persoonlijkheidstrainingen, dan kunnen residenten van het lokale Officenter makkelijk die plaatsen invullen.”

Voor de thematische opleidingen die per bedrijf op maat worden uitgewerkt, is dat uiteraard niet mogelijk. “Wat niet wegneemt dat we ook daar lokale ondernemingen bij kunnen betrekken, bijvoorbeeld om het programma concreet gestalte te geven”, besluit Guido Houben.