Nieuws Limburg Fortis Maasmechelen gaf geld aan failliete deurwaarder

Fortis Maasmechelen gaf geld aan failliete deurwaarder

Fortis Maasmechelen gaf geld aan failliete deurwaarder

De curator die het faillissement afhandelt van de Nederlands-Limburgse gerechtsdeurwaarder Ruud Eussen uit Susteren, vindt dat het Fortiskantoor in Maasmechelen een ‘onrechtmatige daad’ heeft gepleegd door de deurwaarder 550.000 euro uit de kas te geven toen hij dat vroeg. Dat meldt de economische website www.wijlimburg.nl. Volgens de curator had Fortis ‘nader onderzoek’ moeten doen vooraleer Eussen de bedrijfsrekening leeg haalde. De gerechtsdeurwaarder torste immers een schuld van 2,2 miljoen euro, onder meer door achterstallige gelden te innen voor energieleverancier Essent, maar die nooit naar de klant doorstortte. Inmiddels is Eussen veroordeeld voor het onttrekken van het geld (verduistering). Hij moet 24 maanden de gevangenis is.

In tegenstelling tot Rabobank, die wel een schikking heeft getroffen voor geld dat aan Eussen werd betaald, weigert Fortis enige minnelijke schikking, aldus de curator. Hij overweegt een gerechtelijke procedure tegen de Belgische bank.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.