Nieuws Limburg Founders van De Fakkels geven fakkel door

Founders van De Fakkels geven fakkel door

Founders van De Fakkels geven fakkel door

Nicole en Paul-Luc Meesen, 33 jaar geleden oprichters van het gekende restaurant De Fakkels in Sint-Truiden, dragen de op 1 maart fakkel over aan hun trouwe medewerker Seppe Bleus en zijn echtgenote Liese. De oude garde blijft wel de garde nog 2 jaar hanteren als hulp van de nieuwe lichting.

Het zijn Nicole en Paul-Luc zelf die de wissel van de macht aankondigen: “Het is 33 jaar geleden dat ons restaurantverhaal De Fakkels in Sint-Truiden begon”, vertellen ze. “Het werd een soms spannend, maar meestal mooi avontuur van kookkunst en gastvrijheid en een bron van hartelijke vriendschappen. Nu is het tijd om met vertrouwen de fakkel van De Fakkels door te geven aan de jongere generatie. Op 1 maart 2023 dragen wij ons levenswerk over aan onze beloftevolle medewerker Seppe en Liese, zijn echtgenote. Seppe kwam als jonge stagiair in ons team, waar hij rustig, maar vol energie, al snel een waardevolle collega werd. In de loop der jaren groeide hij uit tot een vakbekwame en creatieve sous-chef, die nu volop laar is om de leiding te nemen als chef.”

Paul-Luc en Nicole verdwijnen nog niet van het toneel. “Voor ons is het fijn om nog twee jaar met het nieuwe duo samen te werken”, leggen ze uit. “Zo blijven wij zowel in de zaal en in de keuken deel uitmaken van het team. Met dankbare fierheid mogen wij onze klanten geruststellen dat onze voltallige keukenbrigade en de hele zaalequipe enthousiast verder blijven werken in De Fakkels.”

Toch nemen ze al een beetje afscheid: “Heel intens en van harte danken we onze gasten voor het vertrouwen en de deugddoende genegenheid die aan ons beiden al die jaren zo genereus werden geschonken. Wij willen onze vaste medewerkers van nu en uit de loop der jaren, alsook onze studenten, stagiairs en flexi’s en alle helpende handen, danken voor hun inzet om als ‘ons team’ onze droom te hebben waargemaakt. Wij geven ook graag een dankwoord aan onze familie en warme knuffels en zachte kussen aan onze kinderen, de belangrijkste mensen in ons leven. Maxine en Louis, al waren jullie thuis maar één verdieping van ons verwijderd, door het vele avond- en weekendwerk hebben jullie veel moeten missen. Jullie begrip en geduld, jullie hulp, het geloof en vertrouwen in ons en vooral jullie onvoorwaardelijke liefde zijn van onschatbare waarde. We zien jullie graag.”

Dankbaarheid alom: “Terugkijkend mogen we met voldoening en dankbaarheid besluiten dat onze restaurantcarrière een succesverhaal is geworden dankzij de teamgeest, gegroeid uit beroepseer, werkplezier, het vertrouwen in elkaar en het onderlinge respect waardoor meningsverschillen niet uitgroeiden tot conflicten, maar eerder resulteerden in leren van elkaars kennis en vaardigheden. We streefden er samen naar om professionaliteit en een sfeer van familiale gezelligheid te combineren met als doel onze gasten ontspannen te laten genieten in het restaurant. Vooruitkijkend naar de toekomst is, naast uiteraard de voor een restaurant belangrijke fijne keukenrecepten, de solide groepsdynamiek het geheime ingrediënt in het succesrecept om uit frisse, jonge dromen een nieuw geluksverhaal te creëren.”

En ze besluiten: “Er bestaan geen woorden genoeg om al onze klanten te danken. Nu, meer dan ooit, blijft de tevredenheid van onze gewaardeerde gasten de kern van ons werk. Daarbij al eens verwachtingen kunnen overtreffen of wensen mogen waarmaken, maakt ons gelukkig. Het is onze wens om met trouwe bezoekers verder dierbare herinneringen te koesteren en evenzeer blijft ons verlangen om steeds nieuwe mensen te mogen verwelkomen en te leren kennen. We kijken er naar uit om u te kunnen blijven ontmoeten aan de tafels in De Fakkels!”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.