Nieuws Limburg Francis Wanten met Dessersprijs aan de haal

Francis Wanten met Dessersprijs aan de haal

Francis Wanten met Dessersprijs aan de haal

Francis Wanten (51), de oprichter van Comfort Energy met hoofdzetel in Hasselt, sleept de 20ste Ondernemersprijs Herman Dessers in de wacht. Dat is gisteravond bekendgemaakt tijdens de jaarvergadering van Voka Limburg. Comfort Energy is uitgegroeid tot de grootste verdeler van Esso mazout van België.

De bekendmaking van de winnaar van de award vormt traditioneel het hoogtepunt van de jaarvergadering van de werkgeversorganisatie Voka Limburg. De prijs werd in 1994 voor het eerst in het leven geroepen als eerbetoon aan Herman Dessers, de man die 42 jaar de Kamer voor Handel en Nijverheid Limburg leidde. Toen won René Brück (ALZ, nu Aperam) de award.
De onderscheiding is bestemd voor een Limburger, een Limburgs bedrijf, een vereniging, instelling of groep die op economisch, sociaal, cultureel of wetenschappelijk gebied een opmerkelijke prestatie heeft geleverd. Vorig jaar mocht Cor van Otterloo van Punch Powertrain de prijs in ontvangst nemen.
De winnaar wordt in twee fasen gekozen. Eerst worden nominaties verzameld bij de Limburgse werkgevers. Daaruit worden de drie meest genoemde kandidaten uit gekozen en genomineerd. Een jury kiest de uiteindelijke winnaar.

Stookolie
Francis Wanten haalde het van Christa Jouck (Officenter) en Ben Lambrechts (PXL).
Comfort Energy werd opgericht in 1996 door Francis Wanten. In een dalende markt wist het bedrijf uit te groeien tot de grootste verdeler van stookolie van Esso. Dat gebeurde op basis van een uitgekiende strategie, via overnames, diversificaties en investeringen. Comfort Energy wist bijvoorbeeld de leidersplaats in ons land in te pikken door de overname van de Herentalse concullega Orion Trade Group in 2011.
Comfort Energy beschikt nu over elf eigen opslagplaatsen en lokale handelaars over het hele land. De bevoorrading van de opslagplaatsen gebeurt bij voorkeur via de binnenvaart. Rechtstreeks en onrechtstreeks stelt de groep nu 280 mensen tewerk, en is goed voor een omzet van ongeveer 700 miljoen euro.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.