Nieuws Limburg Francis Wanten nieuwe voorzitter Voka Limburg

Francis Wanten nieuwe voorzitter Voka Limburg

Francis Wanten nieuwe voorzitter Voka Limburg

Francis Wanten, oprichter en CEO van manzoutverdeler Comfort Energy, wordt vanaf 1 januari 2016 de nieuwe voorzitter van Voka Limburg. Huidig voorzitter Paul Kumpen gaat hem nog een jaar lang begeleiden. Dat heeft de raad van bestuur van de werkgeversorganisatie donderdagavond beslist. “Het is het privilege van de voorzitter om zijn opvolger te mogen uitzoeken,” legt Paul Kumpen uit. “Tijdens zijn inloopperiode van een jaar, zal ik hem begeleiden.”

francis wantenFrancis Wanten (51) is de grootste verdeler van mazout van het land, met hoofdkwartier in Hasselt. Wanten wist het bedrijf sterk te doen groeien dankzij een uitgekiende overname- en diversificatiestrategie. Dat leverde hem dit jaar ook al de Herman Dessersprijs van Voka op. Het bedrijf haalde vorig jaar een omzet van 830 miljoen euro met 400 medewerkers.

Wanten zit sinds 2006 al in de raad van bestuur van Voka Limburg, en werd in 2008 opgenomen in het bestuurscomité. “Het is een eer om in de voetsporen van een man als Paul Kumpen te mogen treden,” zegt Francis Wanten in een eerste reactie. “Ik kijk uit naar de samenwerking met hem.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.