Nieuws Limburg Françoise Chombar beste vrouwelijke ondernemer ter wereld

Françoise Chombar beste vrouwelijke ondernemer ter wereld

Françoise Chombar beste vrouwelijke ondernemer ter wereld

In New York heeft Françoise Chombar, CEO van Melexis (Tessenderlo), de Global Prize for Women Entrepreneurs gekregen. Het is een prestigieuze onderscheiding die dames bekroont voor economische prestaties, een positieve impact op de maatschappij, disruptieve innovatie en voorbeeldig vrouwelijk ondernemerschap.

Het is de tweede keer dat BNP Paribas Fortis in de hele wereld gaat zoeken naar ondernemende vrouwen die mooie adelbrieven kunnen voorleggen. In 2017 ging een Italiaanse met de hoofdprijs aan de haal. Voor de editie 2018 waren er 30 genomineerden uit 14 landen en 4 continenten die aanspraak maakten op de titel.

De internationale jury koos uiteindelijk voor Françoise Chombar van Melexis. De redenen? “Het is onder impuls van mevrouw Chombar dat iedere auto vandaag over gemiddeld 10 chips van Melexis beschikt”, aldus de juryvoorzitter. “Het bedrijf doet ongeveer iedere maand een nieuwe uitvinding. Françoise Chombar zet zich bovendien in voor gendergelijkheid in het bedrijfsleven en is een voorbeeld voor vrouwelijk ondernemerschap.”

De laureate reageert blij: “Ik ben persoonlijk zeer vereerd om deze award te krijgen, maar ik wil er toch vooral een onderscheiding voor het team van maken. We genieten bij Melexis samen van wat we doen, en dat is de oorsprong van onze creativiteit en de bron voor klantentevredenheid. Waarom we dat doen is nog meer essentieel: we creëren innovatieve micro-elektronica-oplossingen voor de best denkbare toekomst. Een impact maken op de maatschappij en daarvan genieten is waarom we elke dag opstaan: zo zou ik de volgende generatie van ondernemers en intrapreneurs willen inspireren.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Kortrijk, Tongeren
Kortrijk

Tongerse wordt baas van Barco

De Tongerse An Steegen wordt vanaf 1 oktober co-CEO bij de Kortrijkse beeldvormingsgroep Barco. Zij zal dan samen met Charles… Lees meer

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.