Nieuws Limburg Frank Zwerts verkoopt Visys aan Amerikanen

Frank Zwerts verkoopt Visys aan Amerikanen

Frank Zwerts verkoopt Visys aan Amerikanen

Visys, het Hasseltse bedrijf dat in 2004 door Frank Zwerts werd opgericht, is overgenomen door het Amerikaanse Key Technology. Een belangrijke stap, aangezien Visys in de nieuwe groep nu ook beursgenoteerd zal zijn op de Nasdaq. De Amerikanen betalen 21 miljoen dollar voor Visys, deels in cash, deels in aandelen. Ook LRM passeert langs de kassa.

Frank Zwerts van Visys (thumbnail)Visys maakt digitale sorteersystemen voor voedingswaren, zoals groenten die pas geoogst zijn. Er worden camera’s, lasers en andere detectiesystemen op de lijn geplaatst, waardoor bijvoorbeeld aardappelen op kleur of grootte kunnen gesorteerd worden. Extra troef is dat vreemde voorwerpen die zich mogelijk in de voeding bevinden, zoals glas, plastic, metaal of resten van dieren, kunnen worden opgespoord en uit de goederenstroom worden gehaald.

Key Technology heeft een soortgelijk aanbod, maar is wereldleider in dit domein. Frank Zwerts, die overigens in de nieuwe structuur een topfunctie zal opnemen, gelooft sterk in de synergie. “We brengen de meest innovatieve en ervaren talenten in onze industrie samen in één complementair ‘dream team’. Onze klanten zullen hier enkel de voordelen van plukken.”

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.