Nieuws Limburg Frans Schoofs gaat fusie aan met Confideo

Frans Schoofs gaat fusie aan met Confideo

Frans Schoofs gaat fusie aan met Confideo

De verzekeringsgroep (Frans) Schoofs smelt samen met de verzekeringskantoren van de Groep Confideo van Staf Proesmans. Daardoor onstaat de grootste onafhankelijke verzekeringsgroep van Limburg, met in totaal zeven vestigingen en 55 medewerkers.

De fusie tussen de twee partners was begin dit jaar al uitgelekt, toen Crelan (voorheen Landbouwkrediet/Centea) plotsklaps zijn relatie met Groep Schoofs als leverancier van bankdiensten verbrak. Crelan had immers lucht gekregen van de fusieplannen met Confideo, die AXA als leverancier van bankdiensten in huis heeft. Daarover is nog een rechtszaak hangende.

Fusie
Maar de fusie is nu een feit. “We waren beide te klein om groot te zijn, en te groot om klein te blijven,” zeggen Frans Schoofs en Staf Proesmans. “Bovendien verstrengen de regels voor de verzekeringswereld voortdurend, en hebben we beiden schaalgrootte nodig om aan die strengere vereisten te voldoen.”

De fusie wordt beklonken via een kruisparticipatie. Groep Schoofs schuift daarbij zijn drie kantoren naar voor (Sint-Truiden, Wellen en Hasselt), Confideo doet hetzelfde met vier kantoren (Tongeren, Genk, Bilzen en Hasselt). Alle vestigingen blijven bestaan onder hun eigen naam. “De vastgoed- en bankactiviteiten van Confideo blijven evenwel buiten de fusie,” stipuleert Proesmans. “We willen ons meer nadrukkelijk profileren als onafhankelijke groep, die de beste voorwaarden uit de markt kan aanbieden aan particulieren en KMO’s,” aldus nog Frans Schoofs.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.