Nieuws Limburg Frans Schoofs ontkent onregelmatigheden

Frans Schoofs ontkent onregelmatigheden

Frans Schoofs ontkent onregelmatigheden

Frans Schoofs, zaakvoerder van de bank- en verzekeringsgroep Schoofs uit Sint-Truiden, heeft nu toch gereageerd op de beslissing van Crelan om de samenwerking stop te zetten. “Om te beginnen ontkennen wij formeel en met klem dat dit te maken zou hebben met onregelmatigheden,” aldus Schoofs. “Het is wel zo dat we voor de uitbreiding van onze verzekeringstak, fusiegesprekken voeren met een andere groep. Die heeft banden met een andere bank, en dat zint Crelan niet. Vandaar hun eenzijdige beslissing om al onze bankzaken per direct stop te zetten. Ze verschuilen zich achter een mogelijke inbreuk op de exclusiviteitsvoorwaarden, maar die hebben betrekking op andere activiteiten.”

Volgens Schoofs wist Crelan al lang dat er fusiegesprekken bezig waren over de verzekeringen, en begrijpt hij de plotse stopzetting van de bankzaken dan ook niet. “We voelen ons in snelheid gepakt. We hebben zelf zopas nog een voorstel van oplossing aan Crelan bezorgd, maar hier geen antwoord op gekregen. Dat hebben we in de krant moeten lezen. Een gebrek aan respect voor onze klanten, vinden wij. Wij zullen dan ook zelf een spoedige oplossing vinden voor de bankzaken van onze klanten.” Groep Schoofs zegt ook een rechtszaak te zullen aanspannen tegen Crelan.

confideoSchoofs wil nog niet kwijt met wie er onderhandelingen over een fusie worden gevoerd. Volgens onze info zou het gaan om de Confideo-groep, waartoe enkele immokantoren, alsook de verzekeringskantoren Proesmans-Slechten in Tongeren, Pathy (Munsterbilzen en Houthalen), Baillien Verzekeringen (Tongeren) en de Limburgse Verzekeringscentrale (Hasselt) behoren. Deze groep werkt samen met AXA als bancaire partner, wat de conflictsituatie met Crelan zou kunnen verklaren.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.