Nieuws Limburg Franse bestellingen tillen Hako uit het dal

Franse bestellingen tillen Hako uit het dal

Franse bestellingen tillen Hako uit het dal

Het Hasseltse familiebedrijf Hako Boringen, gespecialiseerd in horizontale ondergrondse boringen, heeft drie belangrijke opdrachten in Frankrijk weten binnen te halen. En dat komt niet ongelegen: door de crisis in de wegenbouw en rioleringssector, zag Hako zijn omzet in de eerste jaarhelft met 60% terugvallen.

hako boorkop“Onze sector maakt moeilijke tijden door,” zucht Jan Haesevoets van Hako Boringen. “Er zijn haast geen opdrachtgevers en het aantal aanbestedingen is omzeggens gehalveerd. We moesten wel over de grens gaan kijken.” En met succes. Hako wist drie flinke opdrachten in Frankrijk binnen te rijven. In opdracht van het Franse gasbedrijf Gaz de France gaat Hako nabij Reims drie spoorwegen ondergronds kruisen. Nog voor Gaz De France moet de hoofdtoevoerwaterleiding naar Disneyland Parijs gekruist worden. “Deze leiding komt zeven meter diep te liggen en moet door harde mergel geboord worden. In ons eigen atelier hebben we daarvoor een speciale boorkop ontwikkeld (zie foto).” Een derde opdracht voor een warmwaterleiding in Estrée is ondertussen al uitgevoerd.

Met deze opdrachten halen we meer dan 20% van onze omzet in Frankrijk,” zegt Haesevoets nog. “Voor volgend jaar kunnen we gelukkig rekenen op aantal grote aardgasleidingen die voor Fluxys aangelegd worden.” Hako telt ruim 20 medewerkers. De jaaromzet bedraagt gemiddeld 4 miljoen euro, maar schommelt erg van jaar tot jaar.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.