Nieuws Limburg Fransen kopen Limburgse rusthuizen op

Fransen kopen Limburgse rusthuizen op

Fransen kopen Limburgse rusthuizen op

Senior Living Group, de grootste Vlaamse uitbater van private rusthuizen, komt in Franse handen. Bij die overname horen ook zes Limburgse rusthuizen, samen goed voor 725 bedden. “Voor de bewoners en personeelsleden verandert er niets,” zegt topman Bart Bots van Senior Living Group.

Senior Living Group omvat 47 rusthuizen in Vlaanderen, Wallonië en Brussel, samen goed voor ruim 5.500 bedden en meer dan 3.000 werknemers. De groep boekte in 2012 een omzet van 183 miljoen euro. In 2011 was dat nog 166 miljoen. Senior Living Group is de grootste private rusthuisuitbater in een tamelijk versnipperde sector. In ons land wordt naar schatting 20 procent van de rusthuisbedden uitgebaat door de privésector.

Over een mogelijke verkoop van de Senior Living Group werd al sinds begin dit jaar gespeculeerd. De Belgisch-Nederlandse investeringsgroep Waterland, in ons land vooral bekend als een van de eigenaars van Omega Pharma, zette Senior Living Group in maart in de etalage. Waterland was sinds 2004 aandeelhouder van Senoir Living Group, die in die tijd een opmerkelijke groei realiseerde.

bejaardenHet is uiteindelijk de Franse groep Medica die aan het langste eind trekt. Over het overnamebedrag is niets bekendgemaakt. In de wandelgangen circuleren bedragen tussen 175 miljoen en 250 miljoen euro.

De vakbonden zullen de leef- en arbeidsomstandigheden onder de nieuwe aandeelhouder hoe dan ook nauwlettend in de gaten houden. “We hebben hier te maken met een supercommerciële groep waar geld verdienen op de eerste plaats komt,” zegt Ingrid Maurissen van de christelijke bediendenvakbond LBC-NVK. “Situaties waarbij een pamper niet mag vervangen worden als hij niet minstens voor 80 procent vol is, kunnen we missen als kiespijn.”

In Limburg baat Senior Living Group vier rusthuizen uit, twee zijn gepland of in aanbouw: het rusthuis Sint-Lambertus Buren in Halen (144 bedden), de residentie Vinkenbosch in Kermt (59 bedden), de residentie Bonenput in Bree (75 bedden) en de residentie Prinsenpark in Genk (190 bedden en 22 assistentiewoningen). Bovendien bouwt de groep momenteel in Beringen een rusthuis met een capaciteit van 127 bedden. Woonzorgcentrum Maasmeander in Maasmechelen opent de deuren in het voorjaar van 2014 en telt 130 bedden en 35 assistentiewoningen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.