Nieuws Limburg FrieslandCampina mag Genkse kaasverpakker overnemen

FrieslandCampina mag Genkse kaasverpakker overnemen

FrieslandCampina mag Genkse kaasverpakker overnemen

Het Nederlandse zuivelbedrijf FrieslandCampina mag de Genkse dochter van de Ierse kaasverpakker Irish Dairy Board (IDB) overnemen. Dat heeft de Raad voor Mededinging laten weten. Na onderzoek heeft de Raad besloten dat de overname de concurrentie op de Belgische markt niet zal belemmeren.

IDB Belgium is sinds 1988 een dochter van de Ierse multinational IDB. In de fabriek in Genk werken 160 werknemers. Het bedrijf verpakt kaas voor een aantal internationale klanten, verkoopt eindproducten in eigen land en exporteert naar elf andere landen.

Midden juni, toen de overname bekendgemaakt werd, meldde FrieslandCampina dat de 160 werknemers van de Genkse fabriek aan de slag kunnen blijven. Een overnamebedrag werd niet openbaar gemaakt. Vorig jaar bedroeg de omzet van IDB Belgium ongeveer 100 miljoen euro.

FrieslandCampina heeft in ons land productievestigingen in Aalter, Sleidinge, Bornem en Lummen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.