Frigologix (Lommel) wint prijs voor duurzaamheid

Uit handen van de Oost-Vlaamse gouverneur Briers heeft de logistieke dienstverlener Frigologix uit Lommel deze week de Lean and Green Award mogen ontvangen. Het is de bekroning van een traject dat sinds oktober vorig jaar werd afgelegd onder begeleiding van het Vlaams Instituut voor de Logistiek (VIL) met als doel de CO2-uitstoot in de logistieke activiteiten drastisch te verminderen.

frigologixFrigologix is gespecialiseerd in de opslag van gekoelde- en diepgevroren levensmiddelen zoals frieten, ijs, snacks, brood, groenten, vlees en fruit. Zij verzorgen de opslag en de distributie van deze producten voor diverse nationale en internationale klanten. Het spreekt voor zich dat gekoelde- en diepvriesmagazijnen zeer hoge kosten genereren aan energie. De eerste resultaten zijn er nu al, aangezien er al 22 procent op de CO2-uitstoot werd bespaard.

Hiervoor worden onder meer zonnepanelen geplaatst (op 14.000 m2), wordt overgeschakeld van TL naar ledverlichting, wordt de sturing van de machinekamer aangepast, enzovoort.

Met de Lean and Green Award moedigt de overheid bedrijven aan die op dat vlak de goede weg zijn ingeslaan. Nieuwe stappen, zoals het plaatsen van een eigen windturbine, zullen nog volgen.