Nieuws Limburg 'Fristi-dief' terug in dienst, dispatcher Sita niet

'Fristi-dief' terug in dienst, dispatcher Sita niet

'Fristi-dief' terug in dienst, dispatcher Sita niet

De stakingen bij het depot van AB Inbev in Hasselt en bij Sita-Molok West Europe in Houthalen-Helchteren zijn na één dag onderhandelen voorbij. Vakbonden en directie hebben een hele dag aan tafel gezeten om het ontslag van een collega te bespreken. In het geval van AB Inbev, waar een chauffeur 2 kartonnen drankjes Fristi ter goedertrouw had meegenomen, is overeengekomen dat de man dan toch niet ontslagen wordt. Hij krijg wel een sanctie in de vorm van een schorsing. 1-0 voor de vakbond dus.

Bij afvalophaler Sita in Houthalen-Helchteren, waar de ondergrondse afvalcontainers van Molok in alle uithoeken van België worden leeggemaakt, werd het ontslag van de dispatcher om wie het sociaal conflict draaide, niet ingetrokken. De vrouw die door de vorige directeur op zijn laatste werkdag de laan werd uitgestuurd, krijgt wel een ‘afscheidsregeling’ die beter is dan wat normaal wettelijk wordt voorgeschreven. Tussenstand: 1-1…

De derde staking vond plaats bij Alural in Lummen, waar de hele dag een extern bemiddelaar heeft geprobeerd om de plooien glad te strijken. Na erg moeizame besprekingen, werd er een voorstel geformuleerd dat ’s avonds aan het personeel werd voorgelegd. Hoewel de vakbonden het voorstel hebben verdedigd, heeft de achterban het compromis uiteindelijk verworpen. Er wordt dus verder gestaakt en de bemiddelaar kan zijn huiswerk overdoen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.