Nieuws Limburg Frudexco (Borgloon) gooit handdoek in de ring

Frudexco (Borgloon) gooit handdoek in de ring

Frudexco (Borgloon) gooit handdoek in de ring

Groeten- en fruitleverancier Frudexco uit Borgloon kapt ermee. Het bedrijf is gestopt met de leveringen aan zo’n 200-tal klanten, voornamelijk horecazaken, die verdeeld zijn over heel Limburg en zelfs Wallonië. De onderneming, die een 5-tal jaar geleden werd overgenomen en actief is binnen de gebouwen van Veiling Borgloon, had ook eigen productiefaciliteiten voor het versnijden en bewerken van groenten en fruit. Volgens goed ingelichte bronnen zou Frudexco volgende week zelf de boeken willen neerleggen. Daarmee verliezen minstens 30 mensen hun job.

Het klantenbestand is intussen al verdeeld over een aantal andere grote leveranciers uit de streek. Pascy Monette uit Sint-Truiden heeft onder meer een aantal klanten over de vloer gehad die plots zonder leveringen zijn gevallen. “Horecaklanten kunnen uiteraard niet wachten tot de problemen van hun dagverse leverancier zijn opgelost,” zegt hij. “Vandaar dat we inderdaad hebben geprobeerd om de Frudexco-klanten zo goed mogelijk van dienst te zijn. Maar het is niet eenvoudig om op korte tijd zo’n groot volume in te vullen, maar we doen onze best.”

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.