Nieuws Limburg Fruitsap in kleine zakken doet Pipo verdubbelen

Fruitsap in kleine zakken doet Pipo verdubbelen

Fruitsap in kleine zakken doet Pipo verdubbelen

Fruitdomein Truilingen in Sint-Truiden heeft een primeur voor de Benelux te pakken. Het familiebedrijf vult de verschillende smaken vers fruitsap voortaan ook af in een ‘pouch’ van 1,5 liter. Deze PMD-wegwerpverpakking is uitgerust met een kraantje, net zoals bij de reeds bestaande ‘bag-in-box’ van 5 en 3 liter. Met deze innovatie mikt het bedrijf op een verdubbeling van de productie.

“Wij waren al langer op zoek naar een alternatief voor onze bag-in-box verpakking,” zegt zaakvoerder Piet Porreye. “Daarbij was glas geen optie, omdat dan fors moest geïnvesteerd worden in een afvullijn. De nieuwe verpakking in zakformaat viel snel in de smaak van onze klanten en supermarkten. Nog voor de productie opstartte, werden al 10.000 stuks besteld.”

pipo fruitsappen“Het is door de lange houdbaarheid, het kleine formaat en geringe gewicht bijzonder handig om te transporteren of om mee te nemen voor het kamperen of voor een picknick,” omschrijft Veerle Van Hoof van het Domein Truilingen de pouch-verpakking.
Het fruitbedrijf startte 7 jaar geleden met het op de markt brengen van een eigen fruitsap onder de naam Pipo. De grote omschakeling kwam er twee jaar geleden bij de aankoop van een professionele fruitpers, goed voor een investering van 300.000 euro. Om aan de vraag naar kleinere hoeveelheden tegemoet te komen werd er bovendien 125.000 euro extra geïnvesteerd in een afvulrobot voor de pouch-verpakkingen. “Vorig jaar werd 200.000 liter geproduceerd,” aldus nog Piet Porreye.”Met de nieuwe verpakking, in 7 smaken verkrijgbaar, kunnen we de productie wellicht verdubbelen.”

Jozef CROUGHS

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.