Fuck Up Night: de achterkant van de medaille…

Als ondernemer eens goed op je bek gaan... Het gebeurt iedereen wel eens, alleen hoor of zie je deze achterkant van de medaille bitter weinig. En toch zijn er zoveel lessen uit te trekken, die ook voor andere ondernemers als leermoment kunnen dienen. Daarom organiseert Made in Limburg, samen met onze partners, een 'Fuck Up Night', waar een aantal straffe ondernemers vertellen over de keren dat ze zijn uitgegleden, maar nadien weer zijn opgestaan om te triomferen...

In Silicon Valley geldt: hoe vaker je op je bek gaat, hoe beter. En elke ondernemer maakt wel eens fouten of gaat wel eens de mist in. De ene al wat harder dan de andere. Het is gewoon eigen aan het ondernemerschap. “Alleen horen we die verhalen veel te weinig", zegt Ingrid Nenczl, marketing- en communicatiemanager van Unizo Limburg. "Daarom organiseren we samen met Made in Limburg, Pitch Please en Ustart op donderdag 23 maart een FuckUp Night in Rondpunt 26 in Genk."

Drie ondernemers vertellen er heel eerlijk en open over de moeilijkheden die hun ondernemerspad kruisten: John Donders, Kim Severy en Tom Pennings. Genkenaar en stand-upper Erhan Demirci vraagt hen uit over die kwetsbare situaties, wat dat met de ondernemers en hun bedrijf deed, en hoe dit alles hen sterker maakte. "De FuckUp Night wordt een inspirerende avond vol openheid", aldus nog Ingrid Nenczl. “Een avond die ook aantoont dat ondernemen niet altijd een ponykamp is, maar dat ondernemen wél absoluut de moeite is en dat tegenslagen vaak leiden tot successen en verrijkende inzichten.”

De sprekers?

John Donders
Een manusje-van-alles die een bloedhekel heeft aan stilzitten… Dat is John Donders. Doorheen zijn carrière stapelden zich dan ook de bedrijven en projecten op die hij met veel enthousiasme uit de grond stampte. Maar overdaad schaadt, en Donders bekocht zijn gedrevenheid bijna met zijn leven. Lesje geleerd? Ja, maar van het ondernemersvirus geraakt hij (gelukkig) niet genezen. Eind 2013 telde zijn bedrijf ruim 60 enthousiaste medewerkers. Maar toen sloeg het noodlot toe. Een hartstilstand, een stevige burn-out later en tal van ondernemingen later haalde het schoonmaakbedrijf The Cleaning Factory John in 2021 aan boord om het team te versterken. Eind 2022 werd hij er bedrijfsleider en stapte hij ook in het kapitaal van The Cleaning Factory. John gaat dus nog even door, daar kan je Donders op zeggen!

Tom Pennings
Als techneut en serieondernemer heeft Tom Pennings reeds talrijke waters doorzwommen. Geboren en getogen in Limburg trok hij reeds op 22-jarige leeftijd naar Amerika om zijn droom te verwezenlijken: software bouwen in Silicon Valley. Het bleef echter niet bij die job. Met een groeiende interesse in 'what it takes to build a technology company' ging hij van werknemer in een eerste start-up tot zijn eerste onderneming. Intussen lanceerde hij reeds zijn derde venture en deelt hij graag zijn ervaringen met 'vallen en opstaan', doorzetten en pivoteren.

Kim Severy
Kim Severy ruilde een job als interieurarchitecte voor het ondernemerschap in 2010. Ze bezielde samen met haar medevennoot Mamzel, aanvankelijk een homeparty bedrijf met originele cadeautjes. Na heel wat groeipijnen besloot ze in 2016 het dagelijks bestuur uit handen te geven om andere paden op te gaan. Enkele jaren later zat Mamzel in een crisis en besloot Kim om het heft weer in handen te nemen, alleen dit keer. De passie was te groot. Begin 2019, na een geslaagde investeringsronde, zat ze klaar met grootse dromen. Tot ze begin 2020 werd getroffen door borstkanker en de hele wereld enkele maanden later geveld werd door Covid. Ook vandaag kent het ondernemerschap serieuze obstakels die Kim telkens met de glimlach en met confetti weet te overwinnen.

Praktisch:
Datum: donderdag 23 maart, 19u - 22u30.
Locatie: Rondpunt 26, Europalaan 26, 3600 Genk
Deelname: gratis, op voorhand inschrijven is wel verplicht via deze link.