Nieuws Limburg Fungroup waarschuwt voor gevaarlijke concurrenten

Fungroup waarschuwt voor gevaarlijke concurrenten

Fungroup waarschuwt voor gevaarlijke concurrenten

Attractiebedrijf The Fungroup uit Zonhoven, trekt aan de alarmbel. “Buitenlandse bedrijven negeren massaal de Belgische wetgeving,” stelt zaakvoerder Stefan Kerkhofs. “Wij hebben zelf nog meegeholpen om een KB op te stellen waarin duidelijke afspraken staan. Een organisator van een evenement dient zich daar aan te houden. Wij investeren zelf veel in mensen en middelen om alles volgens de strengste normen toe te passen, maar stellen vast dat buitenlandse (vooral Nederlandse) concurrenten die attracties neerzetten op Belgische evenementen, systematisch hun voeten vegen aan onze normen.”

High DivingKerkhofs geeft het voorbeeld van High Diving, een attractie waarbij je van een hoogtewerker of schaarlift moet springen en dan in een valkussen belandt. “Sinds jaar en dag is het verplicht om tijdens het gebruik van een hoogwerker (ook in de bouwsector) een harnas te dragen,” stelt hij. “Je mag ook maar met een bepaald aantal mensen op het platform staan. We zien heel vaak dat dit niet wordt toegepast, ook al vinden wij die High Diving de gevaarlijkste in zijn soort. Het risico op een rugblessure is immers heel reëel. Het is trouwens niet omdat je een valkussen hebt laten maken met de juiste pvc-materialen, dat het kussen daarom goed bevonden is om een val te breken van 10 meter of zelfs meer. De wetgeving zegt duidelijk dat je de combinatie (in dit geval de schaarlift en het kussen) moet laten keuren en laat nu dit juist het grote probleem zijn.”

Volgens Kerkhofs zijn de mensen die deze attractie verhuren ook niet verzekerd. “Ze kunnen gewoon niet verzekerd zijn omdat hun toestellen niet volgens de wetgeving worden gebruikt.” The Fungroup vraagt dringend meer controles en sancties, alsook een Europese richtlijn die elk oneigenlijk gebruik uitsluit.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.