Nieuws Limburg Fusie leidt tot groot verdeelcentrum in Beringen

Fusie leidt tot groot verdeelcentrum in Beringen

Fusie leidt tot groot verdeelcentrum in Beringen

Gutami Solar wordt de naam van het verdeelcentrum dat vanuit Beringen de zonnepanelen, omvormers en andere energiezuinige materialen zal leveren aan installateurs in de hele Benelux. Dat is de conclusie van een fusie-operatie tussen de groothandelsactiviteiten van Gutami Holding (NL) en Berrentec Solar (B). Marina Doggen van Berrentec Solar wordt Managing Director van de nieuwe eenheid en treedt toe tot de holdingmaatschappij. Die behaalt momenteel een jaaromzet van 63 miljoen euro en heeft vestigingen in onder meer Nederland, China, Colombia en Australië.

Marina_Doggen“Beide partijen hebben elkaar leren kennen door samen het groepsaankoopproject van iChoosr in Antwerpen uit te voeren,” zegt Marina Doggen. “Die samenwerking, goed voor het leveren en installeren van zonnepanelen op 800 woningen, is ons zodanig goed bevallen dat we besloten hebben om alle groothandelsactiviteiten onder te brengen in een nieuwe, gefusioneerde entiteit.”

Het nieuwe bedrijf gaat van start met een 12-tal mensen, waarvan er 4 zopas werden aangeworven. “Nog dit jaar zal het aantal oplopen tot 20 en op langere termijn mikken we op een veelvoud daarvan. Het is de ambitie om binnen 3 jaar tot de top 5 in onze sector te behoren.” Goed nieuws voor Limburg, dus. “We zijn blij dat we in een branche die afgelopen jaren zware klappen heeft gehad, nog eens goed nieuws kunnen brengen,” aldus Marina Doggen. “Zeker voor de tewerkstelling in Limburg is deze samenwerking een goed signaal, want door het wegvallen van Ford Genk kunnen er niet genoeg initiatieven zijn om nieuwe jobs te creëren.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.