Fusiehogeschool vraagt hulp voor nieuwe naam

De nieuwe Limburgse fusiehogeschool is op zoek naar een klinkende naam. Op 1 oktober 2013 smelten de Xios-hogeschool en de Provinciale Hogeschool Limburg samen. De twee scholen lanceren nu een oproep om mee na te denken. Op 1 september moet de nieuwe naam er zijn.

De toekomstige directeur Ben Lambrechts rekent daarbij ook op de creativiteit van de Limburgse ondernemers. "We willen met alle 800.000 Limburgers samen brainstormen. Daarom lanceren we de website www.hogeschoolzoektnaam.be. Daarop staan al vier namen die ons personeel en onze studenten bedacht hebben, maar iederen mag een naam voorstellen", zegt Lambrechts. "Dat is belangrijk omdat we vanuit onze roots willen vertrekken en iedereen in de hele provincie willen betrekken bij de nieuwe hogeschool."

"Een nieuwe naam moet aan heel aantal parameters voldoen, maar we beseffen ook dat die niet allemaal met elkaar te verzoenen zijn. We willen onze band met de stad aanhalen, maar ook met de provincie en de regio. Dat kan niet allemaal tegelijk in één naam," zegt Lambrechts. "Daarom zullen er keuzes gemaakt moeten worden, en om de keuzemogelijkheden groter te maken kan je je eigen voorstel insturen. Als jouw voorstel uiteindelijk gekozen wordt als naam voor de nieuwe hogeschool, krijgt je een iPad cadeau, inclusief een digitaal jaarabonnement op Het Belang van Limburg. De wedstrijd loopt tot 15 augustus 2012. Op 1 september wordt de nieuwe naam bekendgemaakt.