Nieuws Limburg Futuristische bus uit Genk wint straffe designprijs

Futuristische bus uit Genk wint straffe designprijs

Futuristische bus uit Genk wint straffe designprijs

Het mooiste bedrijfsvoertuig ter wereld? Dat is de Ebusco 3.0, een bus die van binnen en buiten werd ontworpen door KesselsGranger DesignWorks uit Genk. De elektrische stadsbus, die uit composietmateriaal is vervaardigd, werd bekroond met de prestigieuze Automotive Brand Contest 2020.

Porsche, Bentley, BMW… allemaal zijn ze genoemd als laureaten van de prestigieuze designwedstrijd, georganiseerd door de German Design Council. Als winnaar van de categorie voor bedrijfsvoertuigen kwam het Nederlandse Ebusco uit de … bus. De jury was erg onder de indruk van de succesvolle lancering van deze ‘game-changer’ in de sector van de elektrische bussen. De Ebusco 3.0 is een composiete bus met een gewichtsbesparing van 33% en een actieradius tot 500 km met één lading. Een stevige concurrent dus voor dieselbussen, maar dan zonder uitstoot en hoge brandstofkosten. Volgens kenners biedt dit voertuig bovendien meer comfort, betere veiligheid en meer ruimte voor passagiers.

Het winnende ontwerp van de Ebusco 3.0 komt uit de koker van KesselsGranger DesignWorks, de designstudio op C-Mine onder leiding van Steven Kessels en James Granger. Het duo is erg fier op de behaalde onderscheiding. “Het is de enige neutrale, internationale ontwerpwedstrijd voor automerken, die is uitgegroeid tot een belangrijk, wereldwijd evenement in de sector”, stellen Kessels en Granger. “Deze prijs is een erkenning voor al het harde werk dat is geïnvesteerd in de ontwikkeling van de Ebusco 3.0. Het was een volledige team-inspanning, waarbij we heel efficiënt hebben samengewerkt met het technische team van Ebusco. En al zeggen we het zelf: Dit mooie product brengt de combinatie van een geweldig design, ruimtevaarttechnologie en lichtgewicht materialen naar de voorgrond.”

De officiële prijsuitreiking vindt plaats in het najaar van 2020.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Peer, Tessenderlo
Peer

Experiment: printbare zonnecellen

De Limburgse bedrijven Futech/Ilumen en Burocad gaan samen de mogelijkheden onderzoeken om zonnecellen te printen. De samenwerking vloeit voort uit… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.