Nieuws Limburg Gabo Bielen ingelijfd door Van Mossel

Gabo Bielen ingelijfd door Van Mossel

Gabo Bielen ingelijfd door Van Mossel

De gekende Zonhovense Peugeot-garage Gabo Bielen behoort voortaan tot de groep Van Mossel. De nieuwe eigenaar wil de vestigingsplaats en alle medewerkers aan boord houden. Citroën wordt als nieuw merk aan het aanbod in Zonhoven toegevoegd.

In 1982 begon Marc Bielen als mecanicien met het herstellen van auto’s en de verkoop van tweedehandswagens. Gaandeweg groeide zijn garage uit tot een familiebedrijf dat eerst de Japanse merken Daihatsu en Subaru verdeelde. In 1987 startte Marc met Peugeot, een merk dat hij altijd is trouw gebleven. Gabo Bielen is sinds kort ook erkend hersteller voor Citroën en neemt nu ook dat gamma op in de verkoop. “Aangezien directe opvolging niet verzekerd is en we de toekomst van onze garage, maar ook van onze medewerkers willen garanderen, hebben we beslist om Garage Gabo Bielen over te dragen aan Van Mossel Automotive Groep”, aldus Marc Bielen. “We zijn en blijven een familiebedrijf, want het 13-koppig team blijft aan boord en zal dezelfde service en kwaliteit blijven leveren. Behalven de naam verandert er dus niets.”

Overnemer Van Mossel is een groep van Nederlandse origine die vandaag 330 vestigingen telt in Europa, en daarmee één van de grote jongens in de sector is. In België werd Van Mossel actief in 2019, toen Groep Bruyninx in Hasselt werd overgenomen. Daarna viel de overnamedrang niet meer te stoppen. “We zijn in België reeds actief met Peugeot en Citroën op 8 verschillende locaties in Limburg en Vlaams Brabant”, zegt Koen Claesen, CEO van Van Mossel België en Luxemburg. “Met de toevoeging van Gabo Bielen versterken en verzekeren we onze positie aldaar. Door de centrale ligging van Zonhoven dekken we nu ook Midden-Limburg en kunnen onze klanten binnenkort, naast de aankoop van een nieuwe Peugeot, hier ook terecht voor een nieuwe Citroën. Verder zal ook het ‘used cars’-aanbod uitgebreid worden. De toekomst is dus verzekerd.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.