Nieuws Limburg Galva Power zinkt niet weg, integendeel…

Galva Power zinkt niet weg, integendeel…

Galva Power zinkt niet weg, integendeel…

De economische crisis, lage prijzen en geen regering om grote overheidsprojecten goed te keuren… Argumenten genoeg om een slecht jaar te verantwoorden. Niet helemaal zo bij het thermisch verzinkingsbedrijf Galva Power Group in Houthalen-Helchteren, waar met een omzet van zo’n 56 miljoen euro, van een goed jaar 2010 mag gesproken worden. “Natuurlijk hebben we de crisis ook gevoeld,” zegt managing director Marijke Vanderstukken. “Omdat men in Nederland en Duitsland het systeem van economische werkloosheid niet kent zoals bij ons, is de prijsdruk toegenomen om hun mensen aan het werk te kunnen houden. Nu er opnieuw meer geïnvesteerd wordt, lijkt het ergste achter de rug.

Desondanks heeft Galva Power Group het dus uitstekend gedaan. “Wij rekenen voornamelijk in volumes, en die zijn inderdaad gevoelig toegenomen,” gaat Marijke Vanderstukken verder. “Het personeelsaantal is ook licht toegenomen (+5 tot 367), en er is wat ruimte voor investeringen. Zo hebben we 1,5 miljoen vrij voor de renovatie van onze vestiging in Charleroi. Bovenop de ongeveer 3 miljoen die we jaarlijks investeren om onze installaties actueel te houden.”

Galva Power Group is na een managment buy out in 2008, volledig tot Fontaine Holdings van de dhr. Lars Baumgürtel gaan behoren. Deze groep heeft 6 vestigingen in België (waarvan één in Overpelt en één in Houthalen-Helchteren), een productie-unit in Nederland, 28 bedrijven in Duitsland en participaties in Nederland, Polen en Slovenië. De totale groep haalt een jaarlijkse omzet van ongeveer 170 miljoen euro.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.