Nieuws Limburg “Geen boetes als bouw te laat klaar is”

“Geen boetes als bouw te laat klaar is”

“Geen boetes als bouw te laat klaar is”

De Confederatie Bouw Limburg vraagt de lokale overheden en de privésector om flexibiliteit te voorzien voor het uitvoeren van bouwopdrachten. “Er kan geen twijfel over bestaan dat wanneer een aannemer zijn werkzaamheden moet stoppen, het gaat om overmacht en er dus absoluut geen boetes of sancties opgelegd kunnen worden”, zegt directeur Chris Slaets.

De Confederatie Bouw Limburg vraagt in deze zware coronatijden begrip voor alle aannemers vanwege de overheden. “Dit zowel voor bouwondernemers die aan het werk blijven, maar ook voor zij die noodgedwongen hun werkzaamheden moeten stoppen omdat er onvoldoende bouwmateriaal beschikbaar is, te weinig personeel is of omdat de regels van ‘social distancing’ niet gegarandeerd kunnen worden”, stelt Chris Slaets. “Daarom vraagt de Confederatie Bouw Limburg om geen boetes of sancties op te leggen. De federale overheid heeft al een soortgelijke maatregel genomen, hopelijk doen andere overheidsorganen hetzelfde. Meer nog, ook private opdrachtgevers zouden op dat vlak volgens ons niet achterwege mogen blijven!”

Slaets heeft alvast naar de Limburgse burgemeesters een brief geschreven om zijn vraag kenbaar te maken.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Brussel, Hasselt
Brussel

A2o breekt de ban in Brussel

De architecten van het Hasseltse kantoor A2o hebben een reeks van prestigieuze projecten binnengehaald in onze hoofdstad. Zopas werd nog… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.