Geen Café Cartouche: “We vinden geen personeel”

De bekende en drukbezochte zomerbar Café Cartouche aan de Helstraat in Diepenbeek komt er dit jaar niet. “We hebben niet genoeg personeel om de kwaliteit te garanderen”, zegt initiatiefnemer Bart Claes. “In ruil gaan we Park Ven van dinsdag tot donderdag openen.”

Geen zomerbar of fietscafé onder de enorme populieren dit jaar op ’t Crijt in Diepenbeek. “Het lukt gewoon niet”, geeft initiatiefnemer Bart Claes aan. “We nemen een jaar pauze in Café Cartouche. Op de manier waarop we het nu zouden moeten doen, kunnen we geen kwaliteitsgarantie bieden aan onze bezoekers. En dan doen we het liever niet. We zetten wel mee onze schouders onder de Nostalgiedagen, het vervolg van de Crijtfeesten, die op dezelfde plek doorgaan op 22 en 23 juli. Daar nemen we de horeca voor onze rekening om er fantastische feesten van te maken.”

“Daarnaast gaan we Park Ven Midweek organiseren, waarbij we in juli en augustus op dinsdag, woensdag en donderdag telkens van 16 uur tot middernacht zullen open zijn”, zegt Claes. “Het park zal dan open zijn. De mensen kunnen er wat drinken, maar ook iets eten in ons outdoor restaurant in een groene omgeving. Tijdens de weekends houden we de hele site voor de klanten die er een feest of andere gebeuren organiseren, zodat ook zij van het park kunnen genieten.”