Nieuws Limburg “Geen festivals? Dan komen we uw ventilatie meten”

“Geen festivals? Dan komen we uw ventilatie meten”

“Geen festivals? Dan komen we uw ventilatie meten”

Calculus uit Zutendaal, gespecialiseerd in het meten en analyseren van gegevens over energieverbruik, wind, temperatuur of waterafvoer, heeft een nieuwe activiteit ontwikkeld. In plaats van aanwezig te zijn op de Olympische Spelen, Eurosong en festivals als Tomorrowland of Pukkelpop en Graspop, gaan ze nu meten of de ventilatie in scholen, kantoren, bioscopen of musea coronaproof is. “Het juiste binnenklimaat is essentieel in de strijd tegen het virus”, weet CEO Rob van Dun.

Geen events deze zomer, en dus een flinke streep door de rekening van groeibedrijf Calculus. En dus moet er gezocht worden naar alternatieve activiteiten. Dat doet Calculus door de technische kennis van meet-technologie te vertalen naar toepassingen om corona te bestrijden. “Ons nieuwe systeem meet in iedere ruimte het CO2-gehalte, de luchtvochtigheid en de temperatuur”, aldus Rob van Dun. “We verzamelen deze data en maken ze inzichtelijk via een dashboard of een app. Zo heeft iedere beheerder van een gebouw in één oogopslag zicht op de reële situatie, in ieder lokaal, op ieder moment.”

Het systeem, gebaseerd op Internet of Things, geeft zelfs een melding als de ruimte moet geventileerd worden. “Als de klant het wilt, versturen we ook een sms of bellen we hem zelfs uit bed.” De toepassing kan, tot slot, ook ingezet worden om éénmalig of periodiek de efficiëntie van het bestaande ventilatiesysteem te meten.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Fotoreportage
Sint-Truiden
Sint-Truiden

Zomerkasteelfeest Voka: wie was erbij?

Na een onderbreking door corona verzamelde ondernemend Limburg woensdagavond opnieuw voor het Zomerkasteelfeest van Voka Limburg. Het Kasteel van Ordingen… Lees meer

Onderneming
Personen
Dossier
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.