Nieuws Limburg Geen leningen afbetalen tot 30 september

Geen leningen afbetalen tot 30 september

Geen leningen afbetalen tot 30 september

Voka Limburg is opgelucht over het akkoord tussen de federale overheid en de bankensector waarin wordt bepaald dat het afbetalen van leningen wordt opgeschort tot 30 september 2020. “Dat helpt enorm om gezonde bedrijven, kmo’s en zelfstandigen niet met liquiditeitsproblemen op te zadelen”, aldus Johann Leten.

“We zijn bijzonder erkentelijk voor de zware inspanning die de banken leveren om de bedrijven te ondersteunen in deze zware tijden”, stelt Leten. “Dit vermijdt immers de instorting van ons economisch systeem. Zowel het uitstel van betalingen als de gunstige kredietmaatregelen zorgen ervoor dat bedrijven in het heetst van de strijd het hoofd boven water kunnen houden en hopelijk versneld kunnen opstarten zodra de coronacrisis achter de rug is.”

Daarnaast werd er ook een kredietwaarborgregeling opgesteld tussen de overheid en de bankensector, waarbij de overheid deels het risico draagt voor kredieten voor maximum 12 maanden. Door de toekenning van kredieten te versoepelen, kunnen bedrijven deze moeilijke situatie overbruggen, en blijven investeren om hun zaak beter te laten draaien.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen
Dossier

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Dossier

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Oudsbergen
Oudsbergen

Kris Knaepen gaat Jaraco leiden

Kris Knaepen is de nieuwe algemeen directeur van aannemingsbedrijf Jaraco uit Oudsbergen. Hij werd officieel voorgesteld aan de medewerkers tijdens… Lees meer