Nieuws Limburg “Geen nut om het wiel opnieuw uit te vinden”

“Geen nut om het wiel opnieuw uit te vinden”

“Geen nut om het wiel opnieuw uit te vinden”

In het kader van het project Bruggen Bouwen, dat op 24 oktober de zakelijke grenzen tussen Belgisch en Nederlands Limburg moet wegblazen, brengen we de komende 8 edities telkens een portret van een Belgische of Nederlandse ondernemer die succesvol zaken doet bij de buren. We steken van wal met Bob Joosten van Wessem, een logistieke dienstverlener uit Nederland, die al sinds jaar en dag een uitvalsbasis heeft in Lanaken.

“Al meer dan 20 jaar bewerken we de lokale markt vanuit onze stek op het Europark in Lanaken”, vertelt de algemeen directeur van Wessem. “We doen er zaken met Belgische ondernemingen als Sappi, Meers Transport, Wynands en Gobo. Dat loopt zodanig goed dat we dit jaar nog 2 hectare extra hebben verworven om onze activiteiten uit te breiden.”

Bob Joosten heeft 2 gouden tips voor iedereen die overweegt om over de grenzen business te doen. “In de eerste plaats is open communicatie heel belangrijk. Er zijn cultuurverschillen, waardoor er misverstanden kunnen ontstaan over de verwachtingen. Daarom is het goed om vooraf alle details tot in de puntjes duidelijk te maken.” Tip 2: “Werk als buitenlands bedrijf steeds met lokale partners. Zij zijn bekend in de streek, en weten perfect waar je naartoe moet om problemen snel aan te pakken. Het heeft geen zin om het wiel opnieuw uit te vinden.”

Wessem stelt zo’n 100 mensen tewerk en haalt een omzet van 25 miljoen euro.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.