Nieuws Limburg Geert Lambrechts nieuwe voorzitter Unizo Limburg

Geert Lambrechts nieuwe voorzitter Unizo Limburg

Geert Lambrechts nieuwe voorzitter Unizo Limburg

Einde mei wordt Geert Lambrechts aangesteld als de nieuwe voorzitter van Unizo Limburg. De Managing Partner van advocatenkantoor Villa Juris in Hasselt volgt dan Ludo Beulen op, die na 7 jaar een stap opzij zet. Lambrechts wordt meteen de eerste vrije beroeper die de ondernemersorganisatie zal aansturen.

Geert Lambrechts (44) is geen onbekende bij Unizo. Hij is al ruim 15 jaar actief in de organisatie, onder meer als bestuurslid van de de lokale afdelingen Kermt en Hasselt, de provinciale én de nationale raad van bestuur. Verder deed hij ervaring op in het verenigingsleven als nationaal voorzitter van de Scouts en van de Kinder- en Jongerentelefoon.

“Ik zie het als een plezante uitdaging,” zegt de volgende voorzitter. “De komende maanden zullen vooral dienen om mij in te werken in een aantal dossiers en om verdere contacten te leggen. Daarna zal ik er alles aan doen om de beweging verder te professionaliseren. Dat houdt in dat we ons uitgebreide netwerk van 500 vrijwilligers verder zullen versterken. We willen als organisatie nog dichter bij onze leden staan. Onze medewerkers zullen nog meer naar de ondernemers gaan om hen op het terrein bij te staan. Want het zijn de ondernemers die de economische reconversie van Limburg zullen moeten realiseren. Het SALK-plan is niet de redder van Limburg, maar geeft wel de middelen en de krijtlijnen hiervoor aan. Het zijn de KMO’s die de groei moeten waarmaken. Daarvoor moeten we hun ambitie aanscherpen. Sommigen moeten we hiervoor uit hun comfortzone durven halen en blijven uitdagen om beter te doen dan ‘gewoon goed’.”

unizo limburg lambrechts beulenDienstensector
De nieuwe voorzitter zal als vrije beroeper in de dienstensector meer aandacht hebben voor deze groep. “De dienstenbedrijven en vrije beroepen maken nu al 40 procent uit van ons ledenbestand, terwijl we nog altijd de perceptie tegen hebben van vooral de detailhandel te dienen,” zegt Lambrechts. “Let wel, de handelaars blijven een speerpunt in onze organisatie, ook al maken ze ‘maar’ 15 procent van het totaal uit. Maar als we zien dat de werkgelegenheid vooral groeit in de dienstensector, zullen we daar meer op moeten focussen.”

KlimOp
Uittredend voorzitter Ludo Beulen zal dus binnen enkele maanden de scepter doorgeven. Hij blikt voorlopig tevreden terug op zijn ambtsperiode. “Ik heb de afgelopen jaren toch een professionele dynamiek zien tot stand komen in de organisatie, en dat stemt me tevreden,” zegt hij. “Het is nu aan anderen om die evolutie voort te zetten. Een beweging is een permanent aandachtspunt. Er is altijd werk aan de winkel.” Beulen deelt alvast de mening van de nieuwe voorzitter dat de KMO’s de groei in Limburg zullen moeten realiseren. “En daar zijn alle hulpmiddelen welkom voor. De KlimOp-lening is bijvoorbeeld een mooi instrument, maar zou ook toegankelijk kunnen gemaakt voor starters die misschien maar 10.000 euro nodig hebben. Of het stimuleren van crowdfunding… We zijn er nog niet,” aldus de afscheidnemende voorzitter.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.