Nieuws Limburg Gekend restaurant in Hasselt overgenomen door personeel

Gekend restaurant in Hasselt overgenomen door personeel

Gekend restaurant in Hasselt overgenomen door personeel

Chef Christoph Smets en zijn vrouw en ‘maître’ Dominique Mariën van het bekende restaurant Taratata ruilen na 20 jaar hun zaak aan de Hasseltse kanaalkom in voor een B&B in Spanje. “Het was nu of nooit”, zegt Christoph. In Hasselt zetten hun huidige chef Tom Bollen en zijn partner Nele met de rest van het personeel Taratata verder.

“De kogel is door de kerk, al strooide corona nog even wat roet in het eten”, lacht Christoph Smets. “Maar we verhuizen definitief naar Spanje voor de tweede helft van ons leven. Ik word er 50, Dominique 45. We hebben twintig jaar serieus gezwoegd in Hasselt en we zijn allemaal gek van Spanje, onze drie kinderen ook. Onze tweeling Max en Vince zit in het zesde leerjaar, dat maken ze hier zeker af, net als onze dochter Renée die in het vierde secundair zit. Wij verhuizen rond Nieuwjaar om er met de verbouwing te starten. Nu heerst er code rood in Spanje, maar zodra het kan reizen we naar het zuiden om al voorbereidingen te treffen. In april of mei willen we onze B&B openen.”

Pinoso

“We trekken naar het pittoreske dorpje Pinoso”, vertelt het Hasselts echtpaar. “Een bruisend dorpje van 8.000 inwoners. Er is een meubelfabriek, er werken verschillende steenkappers, er zijn enorme natuurparken, wijnvelden en fruitbedrijven in de buurt. Daarenboven maken ze er heel lekkere wijnen en kazen. We gaan daar een B&B starten met zes of zeven kamers, in een oude mansion. Een soort herenhuis, dat we gaan opkalefateren en aanpassen, zodat onze gasten een geweldige tijd zullen hebben. Het wordt een soort chambre d’hôte waar we ’s avonds willen kokkerellen. Eigenlijk zoals we dat in Hasselt ook al deden, met zo veel mogelijk lokale gerechten. Daarom gaan we de zaak in Spanje Mansion Taratata noemen, dat krijgen ze ginds ook perfect uitgesproken.”

Geen verkeerslichten
“In de eerste plaats kan men er komen rusten en genieten, maar steden als Murcia, Alicante en de witte stranden van de Costa Blanca liggen op drie kwartier rijden. Valencia op anderhalf uur. Dat zijn prachtige steden, maar onderschat ons eigen dorpje Pinoso niet. Bezoekers gaan verschieten. Pinoso staat voor het echte Spaanse leven: geen verkeerslichten, stilte en rust. Je hoort er alleen de geluiden van druivenplukkers en bedrijvige bodega’s.”

Dirk Jacobs

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.