Nieuws Limburg Gekend restaurant legt de boeken neer

Gekend restaurant legt de boeken neer

Gekend restaurant legt de boeken neer

De rechtbank in Hasselt heeft donderdag 1 bedrijf failliet verklaard: Prosperum op de Genkersteenweg in Hasselt. Het gaat om de vennootschap achter restaurant en hotel Dai Cugini.

Dai Cugini is al tientallen jaren een begrip in Limburg. Het authentieke Italiaanse restaurant maakte furore op de Zuivelmarkt in Hasselt. Door problemen met de verhuurder van het pand werd de zaak in februari 2017 failliet verklaard. Daarop besliste de familie Marzo om uit te wijken naar de Genkersteenweg, waar een herstart werd gemaakt volgens hetzelfde recept van Italiaanse gerechten en sfeer. Boven het restaurant werd ook een hotel met 9 kamers uitgebaat. Ondanks de grote inspanningen, kon Dai Cugini nooit meer de massa van de gloriedagen bereiken. De verplichte sluiting door de coronacrisis heeft de eigenaars nu gedwongen om de boeken neer te leggen. Dit leidde donderdag tot een uitspraak van faillissement. Meester Engelen werd aangesteld als curator. Schuldeisers kunnen nog tot 9 mei een vordering indienen.

Via deze link kan je een artikel uit 2017 herlezen (rubriek Vallen en Opstaan), waarin Antonio ‘Toni’ Marzo vertelt over de geschiedenis, de tegenslagen én de verwoede pogingen om de zaak opnieuw op de kaart te krijgen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.