Nieuws Limburg Gekende aannemer Mathieu Beerts overleden

Gekende aannemer Mathieu Beerts overleden

Gekende aannemer Mathieu Beerts overleden

Mathieu Beerts, aannemer en projectontwikkelaar uit Tongeren, is afgelopen maandag op 75-jarige leeftijd overleden. Begin jaren ’90 behoorde zijn bouwonderneming nog tot één van de grootste spelers in Limburg.

Bouwbedrijf Beerts werd gesticht in 1938 door de vader van Mathieu en Pierre Beerts. De broers namen later samen de bedrijfsleiding over. Na een geleidelijke accentverschuiving van woningbouw naar burgerlijke- en utiliteitsbouw, groeide de onderneming vanaf het einde van de jaren ’80 erg snel. In 1991 werd een recordomzet van bijna een miljard frank (24 miljoen euro) geboekt. Het bedrijf telde toen zo’n 150 werknemers.

Bouwbedrijf Beerts werd in 2000 overgenomen door de Luikse beursgenoteerde groep Moury. In de volgende 3 jaar, waarin het belang van 50% werd opgetrokken tot 100%, bleven de broers Beerts nog aan boord. Daarna gingen ze hun eigen weg. In 2007 overleed Pierre op amper 70-jarige leeftijd. In 2010 verhuisden de laatste medewerkers vanuit Tongeren naar de hoofdvestiging in Luik, waarna de naam Bouwbedrijf Beerts helemaal van de radar verdween. De gebouwen werden in 2012 gekocht door bouwbedrijf Meekers, dat er vandaag nog steeds zijn hoofdkantoor heeft.

Mathieu Beerts bleef nadien actief in de bouwsector, onder meer als projectontwikkelaar. Zijn vennootschap Almant werd vorige week stopgezet wegens een gebrek aan activiteit. De uit Vlijtingen afkomstige ondernemer was al een tijdje ziek, en aan die gevolgen is hij maandag overleden. Hij werd 75 jaar.

De redactie biedt alle nabestaanden haar medeleven aan. Online condoleren kan via deze link.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Dilsen-Stokkem
Dilsen-Stokkem

Vasco maakt stoel warm voor nieuwe CEO

Christian Schmitz-Eckert: dat is de nieuwe sterke man bij verwarmings- en ventilatiebedrijf Vasco in Dilsen-Stokkem. De Zwitserse eigenaars van Arbonia… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.