Nieuws Limburg Gekende BMW-garage failliet verklaard

Gekende BMW-garage failliet verklaard

Gekende BMW-garage failliet verklaard

In Sint-Truiden zijn de 2 vennootschappen van de gekende BMW-garage Beelen tot het faillissement veroordeeld. Zowel de nv A. Beelen als de bvba Garage A. Beelen waren hetzelfde lot beschoren. Het bedrijf, opgericht door Albert Beelen (84), heeft een rijke traditie en was gekend tot ver over de gemeentegrenzen.

De laatste jaren ging het bergaf met de onderneming. Het merk BMW had Beelen de officiële concessie ontnomen en de exclusiviteit voor de regio toegekend aan concurrent Davo. Beelen was daarmee gedegradeerd tot servicepunt van BMW, waarbij vroegere klanten voor onderhoud konden langsgaan. Bovendien speelden een aantal familiale kwesties het bedrijf parten. Een situatie die niet langer houdbaar bleek. Beide ondernemingen lieten in de laatst neergelegde jaarrekening een overgedragen verlies van meer dan 1 miljoen euro noteren. Dat leidde donderdag uiteindelijk tot de uitspraak van rechtbank. De curatoren Van Coppenolle en Repriels waren enkele uren na de uitspraak al ter plaatse om het bedrijfspand te verzegelen. Schuldeisers moeten voor 8 juli hun vordering indienen.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Dilsen-Stokkem
Dilsen-Stokkem

Bandag wil er 33 buiten

Bij bandenbedrijf Bandag Lanklaar te Dilsen-Stokkem kondigde de directie tijdens een bijzondere ondernemingsraad de intentie tot collectief ontslag aan: 24… Lees meer

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.