De Witte bestaat al 30 jaar in zijn huidige vorm. “Ik heb de zaak indertijd overgenomen na een faillissement”, vertelt Peter. “Ik heb de uitbating samen met mijn broer Dirk gedaan, die liever op de achtergrond blijft, maar altijd keihard gewerkt heeft. Dertig jaar, van ’s morgens tot ’s avonds aan de slag zijn: dat kruipt in de kleren. Ik ga zeker niet stoppen met werken, maar ik wil toch wat rust vinden en tijd voor mijn gezin en familie. Dat is super belangrijk.”
Kwaliteit
“De Witte houdt het midden tussen café, taverne, brasserie en restaurant”, aldus nog de uitbater. “Mensen komen hier een beetje voor alles. We zijn er dan ook altijd prat op gegaan dat iedereen hier terecht moest kunnen. ’s Morgens vroeg ben ik al op pad om de juiste dingen te kunnen inkopen aan scherpe prijzen. Kwaliteit staat voorop en toch willen we ook de goedkoopste keuken bieden. Als grote families of vriendengroepen uit eten gaan, moet dat lekker, maar zeker ook betaalbaar zijn. Daar zorgen we voor. Het zou heel fijn zijn, mochten onze opvolgers dat ook willen verderzetten. Onze klanten zijn dat immers gewoon. We krijgen hier soms al de derde generatie van een familie over de vloer. Dat is toch fantastisch én een bewijs dat we iets betekend hebben.
Opfrissen
Maar nu dus op zoek naar een overnemer… “Ja, er zijn al kandidaten geweest”, zegt Peter fier. “Veel mensen kennen De Witte en de Kleine Maastrichterstraat zit na een dipje weer in de lift. Wie de handen uit de mouwen wil steken, kan hier nog 27 jaar aan de slag, want onze huurovereenkomst werd pas vernieuwd. Ze moeten misschien de zaak wat opfrissen maar voor de rest kunnen ze er zo instappen. En de naam mogen ze behouden. Geen idee vanwaar die komt. Ik heb het al aan de oudere klanten gevraagd, maar niemand kan me helpen. Ik stop pas als er een overnemer is. Ik ben niet gehaast. Als de juiste persoon binnenstapt, krijgt die de sleutel.”