Nieuws Limburg Gekende cafébaas van Wellen overleden aan coronavirus

Gekende cafébaas van Wellen overleden aan coronavirus

Gekende cafébaas van Wellen overleden aan coronavirus

Herman Vanormelingen, de gewezen cafébaas van café Torenhof in Wellen, is zopas op 78-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Een gedreven ondernemer en volksfiguur, die in de regio erg zal gemist worden.

Herman werd geboren in Berlingen in 1942. In de jaren ‘60 ontpopte hij zich als een actieve deelnemer aan het Wellense verenigingsleven. In 1967 begon hij samen met zijn echtgenote Liliane Put aan het Dorpsplein in Wellen café Torenhof. Het werd het clublokaal van verschillende sport- en culturele verenigingen, de Wellense middenstand en een uitgebreide klantenkring. Zo was zijn dorpscafé, in het dialect ‘den Toew’n’ genoemd, decennialang de place to be. Herman was dankbaar voor die jaren in het Torenhof. “Het waren 36 mooie jaren”, zou hij er achteraf over zeggen. Hij was een man van het volk, een dorpsfiguur. Hij had voor iedereen een vriendelijk woord of een schouderklopje. Dat gaf hij ook mee aan zijn dierbaren, zijn gezin en familie: “Altijd vriendelijk zijn tegen de mensen.”

Met Herman verliest Wellen een zeer minzaam man, een man met een warm hart, een zeer gedreven Wellenaar, een groot voorbeeld voor velen. De afscheidsplechtigheid zal in intieme kring gebeuren, en later volgt een herdenkingsplechtigheid in de kapel van Oetersloven.

JP

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Dossier

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Dossier
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.