Nieuws Limburg Gekende crèmerie krijgt andere invulling

Gekende crèmerie krijgt andere invulling

Gekende crèmerie krijgt andere invulling

Het Keysel Creymke, het artisanaal ijssalon van de Diepenbeekse ondernemersfamilie Blokken, zal in de loop van het komende jaar omgevormd worden tot een duurzaam landbouwbedrijf met eigen hoevewinkel.

Het ondernemersverhaal van de familie Blokken begon al een aantal jaren voor de opening van de bekende crèmerie: begin jaren negentig startten Sabine en Johan met een eigen landbouwbedrijf op Hoog Keizel. De focus verschoof in de loop der jaren een aantal keren: zo evolueerde het bedrijf van de pluimveesector naar zuivelverwerking. Het meest bekende product werd het ambachtelijk roomijs, dat via de zaak Het Keysel Creymke bekendheid kreeg in de wijde omgeving.

Nu de volgende generatie klaarstaat om de rangen te versterken, is de beslissing genomen om terug te keren naar de roots: de landbouw. Iedereen binnen de familie zal zich ontfermen over een bepaald aspect van de productie of verkoop, zodat ieders talent ten volle tot bloei kan komen.

“Met onze eigen boerderij en hoevewinkel willen we toekomstgericht en duurzaam gaan werken”, zegt Maarten Blokken. “Met korte ketens worden we zelf verantwoordelijk voor de hele productie: 80% van de oogstopbrengst wordt verwerkt in verschillende ambachtelijke producten als roomijs, sorbets, yoghurt, kazen, gedroogde kruiden, confituren, artisanaal gebak en confiserie. Dit gamma wordt, aangevuld met producten van collega-boeren, verkocht in de eigen hoevewinkel.”

Hiervoor wordt het huidige ijssalon in de komende maanden heringericht en worden de productieruimtes aangepast en vernieuwd. “Vanaf 23 maart zijn de klanten welkom in de nieuwe hoevewinkel. In tussentijd blijft de crèmerie gewoon geopend en kunnen mensen nog steeds genieten van hun vertrouwde bolletje ijs”, besluit Maarten Blokken.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.