Nieuws Limburg Gekende horecazaken in Hasselt sluiten om 23 uur

Gekende horecazaken in Hasselt sluiten om 23 uur

Gekende horecazaken in Hasselt sluiten om 23 uur

The Century en Hassotel, 2 gekende zaken uit het horeca-imperium van Dimitri Beckers, zullen voortaan op weekdagen om 23 uur de tapkranen het zwijgen opleggen. In Het Laatste Nieuws legt de zaakvoerder uit waarom: “We werken met vaste personeelsleden die normaal 11 uur per dag presteren en daarna een dag vrij zijn. We zouden hen een extra beloning willen aanbieden voor die extra uren, maar dat kan onvoldoende door de invoering van de witte kassa. Je zou studenten kunnen inzetten, maar klanten staan op kwaliteit en hun vertrouwde gezichten.”

The Century“Het heeft geen zin om nog andere mensen op te roepen die vanaf 23 uur nog enkele uren voor de bediening willen instaan. Daarom sluiten we vroeger. Spijtig voor de klanten maar ook voor de stad is het een slechte zaak. De sfeer verdwijnt en de sociale controle in de binnenstad wordt er niet beter op.”

Beckers ziet de toekomst niet rooskleurig: “Alle brasserieën gaan het moeilijk krijgen,” zegt hij in Het Laatste Nieuws. “Een jaar of twee kan je accepteren dat je boekjaar op nul eindigt maar als het er drie worden, houdt het ook voor mij op. Dan kan je beter een dagzaak opendoen, waar je van 10 tot 18 uur koffies serveert. Ik hoop alvast dat mijn personeel het niet opgeeft. Want als zij er mee stoppen, hoeft het helemaal niet meer.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.