Nieuws Limburg Gekende winkel babyspullen stopt ermee

Gekende winkel babyspullen stopt ermee

Gekende winkel babyspullen stopt ermee

Babyhuis Nijs in Genk, al sinds 1935 één van de meest gekende speciaalzaken voor babyspullen, kapt ermee. De artikelen worden uitverkocht. “Na zoveel jaren van hard werk, is het goed geweest,” aldus de zaakvoerster, die er verder niet veel ruchtbaarheid aan wil geven. “Ik kijk er naar uit om het iets rustiger aan te doen.”

Volledig los daarvan, leert een korte rondvraag in de sector, dat hun runnen van een babyspeciaalzaak geen evidentie is tegenwoordig. Kleinere winkels kunnen geen uitgebreid gamma bieden. Daarenboven worden de marges beperkt door de grote ketens als Prémaman of Baby 2000. Internetshops doen het in deze branche bijzonder goed, en door de crisis trekt ook de tweehandsmarkt in babyspullen aan. Bovendien vinden veel jonge ouders de weg naar Nederland, waar de retail in baby-artikelen nog grootschaliger is en de prijzen bijgevolg lager liggen dan hier.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.