Nieuws Limburg Geld van Vandeurzen lanceert Cubigo in de VS

Geld van Vandeurzen lanceert Cubigo in de VS

Geld van Vandeurzen lanceert Cubigo in de VS

Cubigo, het technologisch platform waarmee Geert Houben de zelfstandigheid en het comfort van senioren wil verhogen, is aan een opmars bezig in de VS. Zo is er een partnership afgesloten met Lyft, een service die vervoer voor ouderen organiseert. De recente investering van Urbain Vandeurzen en andere partners, wordt dus goed aangewend.

Cubigo mocht onlangs zo’n 4 miljoen euro extra kapitaal aankondigen, voornamelijk ingebracht door Urbain Vandeurzen. De internationale expansie van het platform was de voornaamste bestemming van deze middelen. CEO en oprichter Geert Houben heeft het geld niet onder zijn matras bewaard. Hij wisselde de euro’s voor dollars en trok meteen de grote plas over. Dit resulteert nu in een verdere uitbreiding van Cubigo in de VS. Daar richt de toepassing zich vooral op zorgvoorzieningen voor senioren (bejaardentehuizen, assistentiewoningen en resorts voor gepensioneerden).

Aan de technische zijde werd het product voor de Amerikaanse markt herontwikkeld voor lokale Apple-gebruikers. Er werd tevens rekening gehouden met het gebruiksgemak voor het verzorgend personeel in de voorzieningen. Tegelijk werden nieuwe partnerships afgesloten met diensten die in het platform geïntegreerd worden. Eén daarvan is Lyft, een service die senioren kunnen bestellen om hen snel en veilig naar de dokter, supermarkt of andere bestemming te brengen.

Het doel van Geert Houben, die momenteel in de VS verblijft, is om in de nabije toekomst nieuwe deals te sluiten met zowel klanten, technische ontwikkelaars als diensten voor het platform.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.