Nieuws Limburg Gemeente moet honderduizenden aan bedrijf terugbetalen

Gemeente moet honderduizenden aan bedrijf terugbetalen

Gemeente moet honderduizenden aan bedrijf terugbetalen

Het gemeentebestuur van Meeuwen-Gruitrode moet 362.118 euro terugbetalen aan het zand- en grindbedrijf Dranaco. Dat heeft het Hof van Cassatie beslist. Het gaat om een voorschot dat de onderneming aan het gemeentebestuur in 1990 (!) heeft betaald om een groeve te mogen uitbaten in het gebied Solterheide. Door een wijziging van het gewestplan in 1994 werd het ontginningsgebied van Dranaco echter omgezet naar agrarisch en natuurgebied, waardoor het niet meer mogelijk was om er economische activiteiten te ontplooien.

DranacoNa heel wat juridisch getouwtrek, heeft de gemeente nu moeten inbinden. Tot een terugbetaling van het voorschot komt het voorlopig nog niet direct, omdat Meeuwen-Gruitrode de berekening van de wettelijke intresten op het bedrag aanvecht, en in afwachting het geld in een reservefonds heeft gestopt. Voor het Antwerpse bedrijf is er na 25 jaar echter wel licht in de tunnel en is er nu de zekerheid dat de hoofdsom vroeg of laat zal terugvloeien.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.