Nieuws Limburg Generatiewissel en investeringen bij Nelissen

Generatiewissel en investeringen bij Nelissen

Generatiewissel en investeringen bij Nelissen

Bij Steenfabrieken Nelissen in Kesselt-Lanaken is zaterdag officieel de vierde generatie aan de top van het familiebedrijf aangetreden. De neven Carlos Jorissen, Joeri Gevers en Burt Nelissen hebben de fakkel overgenomen van Gaston Nelissen, Guido Gevers en Gisela Gevers. Bij die gelegenheid werd ook een investeringsprogramma van 10 miljoen euro bekendgemaakt.

Nelissen steenfabriekenSteenfabrieken Nelissen werd opgericht door Alfons Nelissen in 1921. De afgelopen decennia werd het bedrijf uitgebouwd door het triumviraat Gaston Nelissen en Guido en Gisela Gevers. Nelissen wist onder hun leiding uit te groeien tot één van de grote onafhankelijke spelers in de baksteensector. Het bedrijf telt ondertussen 100 vaste medewerkers, die samen goed zijn voor een omzet van 27 miljoen euro. Nelissen mocht onder meer de bakstenen leveren voor de Basiliek van Koekelberg, het Koning Boudewijnstadion, het Wijnegem Shopping Center en de gevangenis van Hasselt. Maar ook in het buitenland is Nelissen ondertussen een bekende naam. De Lanakense baksteenproducent levert zijn stenen in 28 landen, tot in Rusland en het Midden- en Verre Oosten toe. Meer dan de helft van de omzet (55%) komt tegenwoordig al uit de export.

Investering

“Op die weg willen we ook voortgaan,” zegt mede-gedelegeerd bestuurder Burt Nelissen, die het operationele management in handen neemt. “Om dat te kunnen, investeren we op dit moment zo’n 10 miljoen euro in een nieuwe en milieuvriendelijke productielijn, die innovatieve producten mogelijk maakt. Voortaan zullen steenstrips op een industriële wijze gezaagd worden.” In combinatie met isolatieplaten vormen die steenstrips een nieuw product dat al tal van prijzen in de wacht sleepte.

Het investeringsprogramma dat over drie jaren loopt, brengt op termijn ook nieuwe banen met zich mee. “Hoeveel er dat zullen zijn, is nog koffiedik kijken. Maar we blijven groeien, en daardoor stijgt ook de tewerkstelling”, beaamt Carlos Jorissen, die samen met Joeri Gevers het commerciële management voor zijn rekening neemt.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.